.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Η Γέφυρα Μάναρη παρουσιάστηκε στην Ευρώπη

Η Γέφυρα Μάναρη παρουσιάστηκε στην Ευρώπη (ph, vid)
Με απόφαση του ΟΣΕ, που συμμετείχε σε Πανευρωπαϊκή συνάντηση ειδικών για θέματα γεφυρών και σηράγγων της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων, που έγινε στο Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, παρουσιάστηκε, από Ελληνικής πλευράς, η Γέφυρα Μάναρη.
Την παρουσίαση οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Γεφυρών, κ. Ευάγγελος Μπιρλιράκης και η πολιτικός μηχανικός, στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, κ. Εύα Γιαννακίδου (και οι δύο στη φωτογραφία, ανάμεσα στο μέλος του Δ.Σ. κ. Σούλα Χρυσαλά και του Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μαναριωτών Παναγιώτη Σιαμπέκου).


Ο Σύνδεσμος Μαναριωτών συνεργάστηκε  και έθεσε στη διαθεσή του ΟΣΕ το πλούσιο και οργανωμένο αρχείο του για τη Γέφυρα και τη Στάση Μάναρη.
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι, ο κ. Μπιρλιράκης και η συνεργάτιδα του κ. Βίκυ Παπαχρήστου, συναντήθηκαν στις 27 Ιουλίου του 2012 στη Γέφυρα Μάναρη με το Δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη και τον Προέδρο του Συνδέσμου Μαναριωτών, Παναγιώτη Σιαμπέκο και διερεύνησαν επί τόπου τη Γέφυρα, ενόψει του επικείμενου φωτισμού της, ενώ συζήτησαν και τρόπους αποκατάστασης της φθοράς που έχουν υποστεί τα άκρα της.
Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μαναριωτών, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στον ΟΣΕ, συναντήθηκε και με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, Δημήτριο Τζιβάρα και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τελειώνει η μελέτη και η κοστολόγηση του έργου αποκατάστασης των άκρων της Γέφυρας και ανακαίνισης του κτιρίου της Στάσης «Μάναρι», εξωτερικά (στέγη, πόρτες, παράθυρα, πινακίδες) και σύντομα θα γίνει η δημοπράτησή του.
Σημειώνουμε ότι, σχετική απεικόνιση του έργου και έγγραφη πρόταση μελέτης, έχει γίνει από τους Αρκάδες αρχιτέκτονες μηχανικούς,  Ελένη Ιω. Καραντάση και Κάρολο Ευσταθίου.


_______________________
http://www.drt915.gr/index.php/arcadia/item/5950-i-gefyra-manari-parousiastike-stin-evropi-ph-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου