.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δημήτρης Στρατούλης: Να μετατρέψουμε την απεργία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό


    ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ*

    Η κυβέρνηση προωθεί με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, τη μεγαλύτερη ιστορικά λεηλασία του λαού και της χώρας ολοκληρώνοντας την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα.
    Η συγκυβέρνηση, η τρόικα και το κεφάλαιο το μόνο που φοβούνται είναι οι λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων μέτρων, αναμένεται να γενικευτούν.
    Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, με τη σχεδιασμένη κλιμάκωσή της, με την πιο πλατιά συσπείρωση και ενότητά τους, μπορούν να ακυρώσουν το νέο καταστροφικό πακέτο μέτρων. Μπορούν να ξεπεράσουν τη νωθρή ή και συμβιβαστική στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών, να πάρουν στα χέρια τους και να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και την κλιμάκωση της πανεργατικής απεργίας, να δώσουν νικηφόρα προοπτική στους αγώνες τους.
    Μπορούν μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων τους να διαμορφώσουν ένα διακριτό πλατύ αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και σε όλες τις κλίμακες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ριζοσπαστική, ταξική κατεύθυνση.
    Οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν θα ανατραπούν στους δρόμους των αγώνων και όχι στα τηλεοπτικά κανάλια ούτε στους διαδρόμους της Βουλής.

    * Ο Δ. Στρατούλης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής

     
     
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/09/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου