.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τη μεγάλη, ανατροπή και στην Αρκαδία, και εξέλεξε Βουλευτή…


  Εκλογές - Αρκαδία 2012   

Παραθέτουμε τ’ Αποτελέσματα, χοντρικά, και των δύο Εκλογικών ημερών… τα οποία, δεν άγγιξαν τον κόσμο…· δυστυχώς, ούτε οι νικητές πανηγύρισαν αφού, κι αυτή τη νίκη, «ως ήττα» την είδαν…· με τέτοια οικονομική κατάρρευση και τέτοια χάλια… ποιος έχει νου να συγκρίνει και ν’ αναλύσει τ’ αποτελέσματα… αφού, εδώ «έχασε η μάνα το παιδί, και το παιδί τη μάνα»! Τέλος πάντων… Το χαρακτηριστικό, αυτών, των «δίκροκων» Εκλογών, ήταν η κάθετη πτώση των δύο μεγάλων Κομμάτων συγκριτικά, με τις προηγούμενες Εκλογές, απώλεσαν το 50%- και, ιδιαίτερα, του ΠΑΣΟΚ, που, συρρικνώθηκε στα, προ 35ετίας, ποσοστά, με κίνδυνο, μελλοντικά, να εξαφανιστεί! Από το «γκρέμισμα» αυτό, δεν κατόρθωσαν “να πιαστούν από ‘να κλαρί” και να διασωθούν, ούτε τα πρωτοκλασάτα στελέχη, των δύο Κομμάτων -κυρίως του ΠΑΣΟΚ– τα οποία φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις, για 10ετίες!

Για την Αρκαδία, από τον Α΄ γύρο, εκλέχτηκαν, από πλευράς Ν.Δ., ο Ανδρ. Λυκουρέντζος –αναμενόταν η νίκη του– και, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο, για δεύτερη φορά βουλευτής, Οδ. Κωνσταντινόπουλος… Είναι γνωστά τα βιογραφικά και των δύο… ενώ, ο Ανδρ. Λυκουρέντζος προχώρησε, ακόμη, αναλαμβάνοντας το Υπ. Υγείας εκφράζουμε τις ευχές μας για επιτυχία– διασώζοντας, την Αρκαδία, από την Αρκαδική «Κυβερνητική απουσία» αν και οι, Δημ. Αβραμόπουλος (Υπ. Εξωτερικών) και Πάνος Παναγιωτόπουλος (Υπ. Άμυνας), είναι Αρκάδες… πλην, όμως, είναι σαν «να δηλώνουν Λοχαγοί χωρίς τα τρία αστέρια»! Ο Κ. Βλάσης, καθόλα «Σαμαρικός», αποτελεί, στο μέλλον, μια Δεξιά παρακαταθήκη, για την Αρκαδία….


Σταματάμε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, πανελλαδικά, ήλθε 2ος, ανεβάζοντας το, κάποτε, πενιχρότατο ποσοστό του, κατά 25 μονάδες! Η άνοδος, αυτή, θα δείξει… αφού υπάρχει δρόμος ακόμη… Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, και στην Αρκαδία, έκανε τη μεγάλη, ανατροπή και εξέλεξε Βουλευτή… κάτι, που, πρέπει, να καταγραφεί στην εκλογική ιστορία του Νομού! Και ποιον βουλευτή; ας τον δούμε:


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954. Είναι γιατρός πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης την περίοδο 1986-1990. Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «Αρκάδων Κοινόν» το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με το συνδυασμό «Μαντινειακή Συμπολιτεία» για το Δήμο Τρίπολης. Υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Ανένταχτος στο χώρο της αριστεράς.
Θα σταθούμε στον Κώστα Ζαχαριά αφού, είναι ένας άνθρωπος που, όλα τα χρόνια ζούσε και ζει ανάμεσά μας, αθόρυβα, πολύ σεμνός και συμπαθής –ο γιος του μαρμαρά-, ευγενικός μέχρι «ντροπαλός», εξαιρετικός επιστήμων και, πάνω απ’ όλα, «αφάκελος»! Ανέκαθεν, από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, υπηρετεί μ’ ευσυνειδησία και “ιερό χρέος” τον Αρκάδα και, είθε όλοι οι Γιατροί της χώρας, να συμπεριφέρονται όπως ο Κ.Ζ.! Είναι τιμή, για τη Βουλή των Ελλήνων, να έχει τέτοιους ανθρώπους στα, εντός της, και τιμή, για την Αρκαδία, που στέλνει στο Κοινοβούλιο τέτοια «διαμάντια»! 
Ναι· εδώ, και στο πρόσωπο, του Κ. Ζαχαριά, δεν κολλούν ερωτηματικά, υπονοούμενα σχόλια, ερωτηματικά και αποσιωπητικά… πολύ περισσότερο, δεν κολλά λάσπη αφού, ο ίδιος, είναι «πορσελάνη»!

*από την εφημ. Οδός Αρκαδίας: 
___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου