.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η δικαιοσύνη στην Αρκαδία είναι τυφλή και βραδυπορούσα

Δημήτρης Πινός
<dkpinos@gmail.com>
Η δικαιοσύνη στην Αρκαδία είναι τυφλή και βραδυπορούσα και δυστυχώς για εμάς το σίγουρο δεν είναι ότι είναι τυφλή, το σίγουρο είναι ότι είναι βραδυπορούσα.
Μοιάζει η μικρή της η ζυγαριά να δυσκολεύεται με τις μεγάλες τις υποθέσεις και η μεγάλη της η σπάθα να έχει γίνει το δεκανίκι που πάνω του στηρίζεται για να συρθεί στους δαιδαλώδης δικαστικούς διαδρόμους που οδηγούν στην δημοσίευση μιας δικαστικής απόφασης.
Μιας απόφασης που αφορά σε ασφαλιστικά μέτρα εργολάβου κατά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που παράδοξος πως του δίνει ακόμα δουλειά σε βάρος των 33 εργαζόμενων που με τον ΑΣΕΠ επιλέχθηκαν για να εργαστούν στην καθαριότητα του νοσοκομείου
Μιας απόφασης που καθυστερεί μήνες όταν όμοιες αποφάσεις (ίδιο αντικείμενο κάτω από το ίδιο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο) έχουν εκδοθεί από το ίδιο δικαστήριο και πιθανόν και από τον ίδιο δικαστικό λειτουργό σε λίγες μόνο ημέρες.

Και έτσι αδικαιολόγητα χάνονται μέρες, λήγουν προθεσμίες και οργιάζουν οι φήμες.
Και είναι τέτοιες οι φήμες που λένε ότι τούτη εδώ η εταιρία που έχει «πάρε δώσε» με το Παναρκαδικό κάτι τέτοιες αποφάσεις τις «κερδίζει» στα δικαστήρια τι και αν άλλες εταιρίες τις χάνουν.
Και είναι τέτοια τούτη εδώ η εταιρία που από τη μια σέρνει στα δικαστήρια το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και από την άλλη συνάπτει ακριβοπληρωμένες συμβάσεις με αυτό.
Και από την άλλη είναι οι 33 επιλεγμένοι από τον ΑΣΕΠ εργαζόμενοι που περιμένουν στην ουρά για να πιάσουν δουλειά και που δεν βρίσκουν το δίκιο τους πουθενά.
Πάνε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο να ρωτήσουν γιατί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και τους λένε υπομονή…
Πάνε στο δικαστικό μέγαρο να δούνε πότε θα δημοσιευτεί η δικαστική απόφαση και τους λένε υπομονή….
Και επειδή η υπομονή θέλει καλοπέραση τους βλέπω τους 33 να πηγαίνουν με λουλούδια αχάραγα έξω από το δικαστικό μέγαρο και να δίνουν θάρρος στους δικαστικούς λειτουργούς.
Τους βλέπω να τους χειροκροτούν να τους στρώνουν χαλιά να περπατήσουν, να τους επευφημούν και να τους ενθαρρύνουν να εκδώσουν την απόφαση πριν παρέλθει η διετία της πρόσληψής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου