.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Eπισκεφτείτε την έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας





Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Δελτίο Tύπου

Αποδράστε με άξονα την καλλιτεχνική και αργυροχρυσοχοΐκή παράδοση στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας που πραγματοποιείται στο εκπληκτικό διώροφο κτίριο της και αποτελείται από κοσμήματα- έργα μαθητών που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν την Αργυροχρυσοχοΐα σε έναν δημιουργικό συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών και σύγχρονης αντίληψης.

Η έκθεση λειτουργεί: Παρασκευή από τις 16.00’ έως  τις 22.00’ και Σάββατο-Κυριακή από τις 10.00’ το πρωί έως τις 22.00’ το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
·       παιδικά εργαστήρια χαλκογραφίας και αργυροχρυσοχοΐας (Παρασκευή 16.00’ με 20.00’ και Σάββατο-Κυριακή 12.00’ με 16.00)
·       διαλέξεις με θέμα την τέχνη των μετάλλων, τις τεχνικές και την ιστορική σύνδεση της με την περιοχή της Στεμνίτσας (την Κυριακή στις 12.30’)
·       κλήρωση λαχειοφόρου (την Κυριακή στις 19.00’)

Η όλη εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γορτυνίας, στη διακόσμηση του χώρου συμβάλλει με παραχώρηση έργων του και ο ξυλογλύπτης Χρήστος Σιμόπουλος (με έδρα στην Ελάτη Αρκαδίας), ενώ με την ευκαιρία της εκδήλωσης οι ξενώνες της Στεμνίτσας προσφέρουν καλύτερες τιμές διαμονής (10-20% για 2-3 διανυκτερεύσεις) από τις 13 έως και τις 17 του μήνα).


Την επίσκεψη στη Στεμνίτσα μπορεί κανείς να συνδυάσει με το (μικρό αλλά πολύ καλά οργανωμένο) Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας (ζητήστε την ξενάγηση της κ. Αθηνάς), με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και, για τους φυσιολάτρεις, με εξορμήσεις στο ποτάμι του Λούσιου, στο κρεμαστό μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Πρόδρομου, στο «κρυφό σχολειό» της μονής Φιλοσόφου και στο δάσος του Μαινάλου.  

info: Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας λειτουργεί από το 1976, γέννημα ντόπιων τεχνιτών (μπάρμπα-Λάμπης Κατσούλης, Αριστείδης Βλαχόγιαννης), που διδάχθηκαν απευθείας μέσα από τη μακρόχρονη μεταβυζαντινή παράδοση. Στη Στεμνίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε επίσης να βρείτε μαθητές τους αλλά και νεότερους αποφοίτους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας. Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας θα βρείτε στο site της Σχολής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου